NovostiSedmerac bolji od Olimpica u gradskom derbiju

13. Decembra 2022.by Sanjin

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 7.kola Omladinske lige JUG.

Naša ekipa je bila domaćin ekipi RK Olimpico. Utakmice su se odigrale u prepunoj dvorani Srce u pravoj sportskoj atmosferi.

Prvi na teren su izašli momci 2008 godište i mlađi. Od samog početka utakmice smo imali potpunu kontrolu utakmice uz početno vodstvo od 7:2 i poluvrijeme 17:10 u našu korist. Do kraja utakmice prednost se samo povećavala do konačnih 31:15. U ovoj utakmici priliku za igru su dobili svi momci i svi su odigrali odličnu utakmicu. Najbolji pojedinci uz danas odličnog golmana Alija Karišika sa 10 odbrana bili su Tarik Krupić sa 7 pogodaka, Suljagić Adin je mrežu zatresao 6 puta, a pratio ih je Đerzić Harun sa 5 pogodaka.

Sedmerac vs Olimpico
Sedmerac vs Olimpico

U drugoj utakmici snage smo odmjerili u generaciji 2006. i mlađi. I u ovu utakmicu smo ušli jako i odgovorno što je rezultiralo sa +5 na poluvremenu. Do kraja utakmice uz nekoliko odličnih poteza i akcija uspjeli smo povećati razliku na +8 za konačnih 26:18. Kao i u prvoj utakmici i u ovoj su priliku dobili svi igrači, a najviše se istakao Nedim Mehanović sa 8, kapiten ekipe Hamza Hodžić je postigao 5 pogodaka,a tu su još veoma dobri bili Nidal Hastor i Suljagić Adin sa 4 pogotka.

Ekipa 2008/09
Sedmerac

Treća utakmica je bila za našu najmlađu generaciju 2010 i mlađi u kojoj su na utakmici nastupili i dječaci 2013 godište i zabolježili svoje prve ovosezonske minute. Utakmica sa dosta lijepih i atraktivnih poteza sa obje strane u kojoj su naši momci odigrali jako dobro i ostavarili sigurnu pobjedu rezultatom 17:13. Uz uvijek odličnog golmana Tarika Melića opet je najbolji strijelac utakmice Bakir Fejzić sa 6 golova, koji je ujedno trenutno najbolji strijelac lige u svojoj generaciji. Pored njega danas je bio odličan Imamović Sulejman sa 5 pogodaka.

Naredno kolo gostujemo ekipi Radničkog u Goraždu.

tabele i strijelci

SVA PRAVA ZADRŽANA © ŠKOLA RUKOMETA SEDMERAC 2020