NovostiTri pobjede Sedmerca u Kaknju

5. Decembra 2022.by Sanjin

Naši rukometaši su za vikend gostovali ekipi RK “Kakanj” u sklopu 6. kola Omladinske lige “Jug”. Odigrali smo utakmice u kategorijama 2006/07, 2008/09 i 2010/11 te smo ostvarili sve tri pobjede.

Nedim Mehanović
Nedim Mehanović

Prvi na teren su izašli momci 2008/09. Od samog početka utakmca je bila u egalu. Imali smo nekoliko prilika da odemo na dva razlike ali promašeni “ziceri” i tehničke greške su nas sprečavale u tome. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 9:9. U drugo poluvrijeme ulazimo sa vodstvom i velikim greškama kada imamo igrača više te to protivnik koristi za vodstvo od 14:12. Nakon nekoliko odličnih odbrana mladog Melića i smanjenog broja tehničkih grešaka uspjevamo se vratiti u utakmicu i pravimo seriju 4:0 za 16:14. Gosti do kraja postižu još jedan pogodak za konačnih 16:15. Ovim rezultatom ova generacija ostaje bez poraza nakon 6. kola.

Najbolji pojedinac je bio Tarik Krupić sa 6 pogodaka, pratili su ga Đerzić i Suljagić sa po 4 gola i Imamović sa 2 gola. Melić je skupio 4 odbrane dok je Balbozan bio na 6.

Drugu utakmicu smo odigrali u kategoriji 2006/07. Momci su od samog početka pokazali sa su apsolutni favoriti te su nakon početnih 7:1 u našu koristi na poluvrijeme otišli sa visokih 16:4. Do kraja smo uspjeli svim igračima pružiti šansu i završili utakmicu sa visokih 31:8.

Najbolji pojedinac je bio Nedim Mehanović sa 8 pogodaka, uz odlične Hamzu Hodžića i Nidala Hastora sa 6 pogodaka. U stijelce su se još upisali Krupalija, Juhić i Suljagić sa 2, Bezdrob sa 3 gola, te Sinanović i Barišić sa 1 pogotkom. Odličan je bio i naš golman Tahir Ćehajić sa 15 odbrana.

Bakir Fejzić
Bakir Fejzić

Treću utakmicu odigrala je najmlađa generacija 2010/11. Utakmicu smo otvorili jako loše sa čak 7 prvih promašenih napada od kojih je bilo pet situacija jedan na jedan i dva ne iskorištena sedmerca. Protivnik je to iskoristio i poveo sa 4:2. Nakon što su se momci probudili i počeli bolje igrati pravimo 4:0 seriju i na poluvrijeme odlazimo sa 6:5 u našu korist. Do kraja smo uspjeli povečati razliku i priliku su dobili svi momci sa klupe. Rezultat na kraju je glasio 16:10 za naše momke.

Najbolji pojedinac je bio Bakir Fejzić sa čak 9 pogodaka. Imamović je dodao 2 pogotka, pratili su ga Harun Fejzić sa , Bešlija, Đerzić sa po jednim pogotkom. Tarik Melić je u ovoj utakmici sakupio 10 odbrana dok je Rijad Avdić imao jednu odbranu u svom debiju za ovu ekipu.

U narednom kolu naša ekipa je domaćin ekipi RK “Olimpico”.

Tabele i Liste strijelaca ORL
Tabele i Liste strijelaca ORL

SVA PRAVA ZADRŽANA © ŠKOLA RUKOMETA SEDMERAC 2020