NovostiZavršen je prvi “Sarajevo Handball Winter CUP”

16. Januara 2023.by Sanjin

Završen je prvi “Sarajevo Handball Winter CUP” u organizaciji škole rukometa “Sedmerac” iz Sarajeva. Od 12.01. do 14.01.2023 u sportskoj dvorani “Goran Čengić” odigran je rukometni turnir na kojem su učestvovale ekipe iz četiri zemlje.

Epitet najbolje ekipe turnira odnose momci iz Crne Gore, tačnije ekipa rukometnog kluba “Lovćen” Cetinje.Momci sa Cetinja su odigrali turnir bez greške sa svim pobjedama. Te zasluženo osvojili prvo mjesto. Iz prvoplasirane ekipe nam dolazi i najbolji igrač turnira Ognjen Pejaković. Te najbolji golman turnira Mirko Radetić.

Sarajevo Handball Winter CUP
Sarajevo Handball Winter CUP

Drugo mjesto na turniru “Sarajevo Handball Winter CUP” osvojio je domaćin škola rukometa “Sedmerac” iz Sarajeva. Domaća ekipa je odigrala dobar turnir. Te je pobjedama protiv ekipe Partizana i Maksimir Pastele zauzela drugo mjesto. Iz domaće ekipe dolazi i najbolji strijelac turnira Adin Suljagić koji je postigao 20 pogodaka. Trećeplasirana je ekipa “Partizana” iz Beograda. Dok je četvrtoplasirana mlada ekipa “Maksimir Pastele” iz Zagreba.

Svi učesnici turnira osim utakmica imali su priliku da uživaju u ljepotama glavnog grada BiH. Učesnici turnira su obišli Sarajevsku Vijećnicu, Stari Grad i njegove znamenitosti, vozili se Trebevićkom žičarom te tako pored utakmica uživali u turističkom obilasku Sarajeva.Sam turnir je organizacijski protekao odlično te je cilj da isti postane tradicionalan i još masovniji.

Velika zahvala za pomoć u organizaciji ide svima koji su podržali ovaj veliki projekat,a to su glavni pokrovitelji Visit Sarajevo i Grad Sarajevo te sponzori turnira Union Foods,Doper – Tech,  Nexe,Spanish Market, Centrotrans DD Sarajevo , Leda voda, MonetizeAd, OMC doo, Chicago Vein Institute i svim ostalim prijateljima kluba koji su učestvovali u organizaciji.

SVA PRAVA ZADRŽANA © ŠKOLA RUKOMETA SEDMERAC 2020